Rozciekła się pompa wody co zrobić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klaudiusz
    Classic
    • 2010
    • 15

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
    Ubezpieczyciel sprawcy to Compensa a druga sprawa to to, że termin 30dni na przerejestrowanie auta skończył się już bardzo dawno temu.
    Choć istnieje ustawowy termin przerejestrowania samochodu, to jego przekroczenie/niedotrzymanie nie wiąże się z żadną konsekwencją.
    Miałem kiedyś podobną sytuacje pytałem w Urzędzie Komunikacyjnym i powiedzieli mi że nie ma żadnych sankcji za niedotrzymanie terminu.

Najważniejsze żebyś miał dowód że auto jest twoje - przy wykupie pewnie otrzymałeś fakturę zakupu. To jest podstawa do przerejestrowania samochodu, a do tego czasu poświadczenie własności, tak jak przy zwykłej umowie-kupna sprzedaży umowa.

Co do wartości szkody oddaj samochód tak jak pisze
    Zamieszczone przez mocart26
    A najlepiej do takiego warsztatu który ma podpisana umowe z Compensa dotyczaca likwidacji szkód.
  • cycu70
    Classic
    • 2009
    • 27

Witam!
    Jak wspomniałem w temacie rozciekła mi się pompa wody (Octavia 1.9TDI) co ciekawsze po 6000km więc prawie nowa, oczywiście mam gwarancję na to wszystko i na szczęście paragon. I teraz mnie ciekawi co powinno się zrobić w takim przypadku (nie mówię co zrobi ktoś kto mi to sprzedał i tam włożył) czy wymiana samej pompy wystarcza, czy też częściom które zetknęły się z płynem chłodniczym też coś grozi. Pasek raczej się zetknął z nim bo trochę rozpryskany płyn po karoserii jest. Dzięki za odpowiedzi.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

pompa, pasek do wymiany. reszta przeżyje :diabelski_usmiech
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Pawko
        Drive
        • 2009
        • 50

Jakiego producenta pompa?
        Pozdrawiam
        Paweł

Komentarz

• cycu70
          Classic
          • 2009
          • 27

niestety nie pamiętam a na rachunku nie wyszczególnili firmy

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Miałem taki przypadek w ASO (auto po gwarancji serwisowane u nich), z wymianą nie było problemu. Oczywiście naciskałem na nich aby wymienione było razem z paskiem. Sprawa oczywista wymiana za free.
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...